Obřadní síň přerovské matriky má nový interiér, novinkou jsou i mamuti, které tam děti budou dostávat

Obřadní síň přerovské matriky už vítá své návštěvníky v novém, mírně upraveném interiéru. Masivní dřevěný obřadní pult, který tu stál rovných dvacet let, byl vyměněn za "odlehčenější" kus nábytku - o stolky z pískovaného skla s motivem na zakázku, které jsou usazeny na originálním podstavci, jenž vznikl pod rukama uměleckého kováře.

"Interiér už chtěl oživit a mírně zmodernizovat - ovšem citlivě, protože obřadní síň se nachází v historickém domě na Horním náměstí 10. Kombinace skla a kovu se ukázala jako dobrá volba,“ řekl předseda komise pro občanské záležitosti Pavel Košutek, který v nově upravené obřadní síni vedl v sobotu 9. listopadu vítání nových přerovských občánků. Dřevěný pult, který tu byl od roku 1999, putoval do obce Horní Moštěnice, která o koupi projevila zájem - a radní jeho prodej už posvětili.

Novinkou se v sobotu stal i originální dárek, který děti při vítání dostaly. Už letos na jaře vznikl na zakázku města Přerova v lipnické výrobně hraček mamut, který je připomínkou toho, že se děti narodily ve městě, které má pravěkou historii a je právě s tímto zvířetem spjato. Zástupci města se rozhodli, že maňáska mamuta budou rozdávat až v nově upravené obřadní síni - a tak mamuti čekali na první obdarované několik měsíců ve skříni. "Rodičům se tento typ dárku moc líbil.  Tak věříme, že se bude zamlouvat i dětem, až odrostou z peřinky a budou si s ním hrát," doplnila Lenka Tomečková z přerovského magistrátu. Majitel firmy na hračky Vladimír Beckert potvrdil, že mamut byl vyroben na zakázku a nebude běžně v prodeji - a tak přerovské děti budou mít opravdu originální kousek, ušitý speciálně pro ně. "Zatím jsme v květnu vyrobili tři stovky těchto mamutů, a pokud bude i v dalších letech zájem, jsme připraveni ke spolupráci,“ řekl.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker