Učitel hudby nafotil kalendář Přerova pro rok 2020

Přerov mnohokrát jinak… Známé pohledy na město, jeho stavby a zákoutí - ale i neotřelé a originálně pojaté záběry. To všechno spojuje nový kalendář města Přerova pro rok 2020, jehož součástí jsou fotografie, které zachytil svým objektivem amatérský fotograf Bohumil Kratochvíl. Kalendář se bude křtít ve středu 13. listopadu v 17:00 hodin ve Výstavní síni Pasáž, kdy bude rovněž zahájena výstava jeho fotografií. Křest kalendáře bude hudebně provázet autorův syn - violoncellista Ondřej Kratochvíl.

Autor snímků se do fotografování zamiloval už coby třináctiletý kluk, kdy poprvé zmáčkl spoušť vlastního foťáku. "Začínal jsem s nejlevnější technikou a vzdělával se převážně jako samouk, těšil jsem se z každého povedeného záběru,“ vzpomíná na své začátky Bohumil Kratochvíl, který profesně působí coby pedagog v Základní umělecké škole Bedřicha Kozánka.

V Přerově žije čtyřicet let a město se také stává častým a vděčným motivem jeho snímků. S oblibou fotí panoramata, historické Horní náměstí, pohledy na zámek, hradby, řeku Bečvu, ale i méně známá zákoutí a přírodní scenerie. Sám říká, že má Přerov rád a těší ho ukazovat lidem prostřednictvím fotografií jeho pěknou tvář, proto ho potěšilo, když byl osloven, aby se podílel na podobě kalendáře, který bude zejména Přerovany provázet rokem 2020.
"Do sady, která bude obsahovat kalendář nástěnný, stolní a kapesní, jsme z jeho rozsáhlé tvorby vybrali celkem 68 fotografií. Celá kolekce se bude prodávat v Městském informačním centru za 200 korun," uvedla Jana Pivodová z přerovského magistrátu.





INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker