Žeravičtí házenkáři doma Napajedlům nedali šanci

Napajedelští se netají plány na postup do 1.ligy, ale tím se nedali házenkáři SK Žeravice zaskočit a druhý celek tabulky přejeli na celé čáře. Předzápas utkání mužů obstarali starší dorostenci se stejným soupeřem. Po velmi dobrém výkonu si celky podělili po bodu za remízu. Ženy v závěrečném podzimním kole 2.ligy padly v Zubří s Lesanou. Mladší dorostenky reprezentovaly klub na turnaji v Hodoníně.

2.liga mužů, SK Žeravice : TJ Fatra Slavia Napajedla 33:20 (17:11) 

Druhý tým druholigové tabulky hostili muži SK Žeravice v nedělní podvečer na hale Spartaku Přerov. Polovina první půle byla vyrovnaná. Ani jeden z týmů nedokázal odskočit ve skóre. Domácí obrana měla problém především na brankovišti díky váhové převaze hostujících hráčů. Od patnácté minuty se zdařilo domácím útočné snahy hostů přerušovat a sami pestrou hrou v útoku odskočili na šestibrankový rozdíl v poločase. Hosté na náskok domácích v první půli reagovali změnami v obraných systémech s čímž si žeravičtí věděli rady a svůj náskok postupně navyšovali. Trenér Lukačovič v hodnocení pochválil celý tým za bojovnost, výbornou obranu podpořenou výkonem brankářů. Vítězstvím upevňují své postavení ve středu tabulky a v dalším kole jedou na půdu MHK Karviná, která je jejich tabulkovým sousedem.

2.liga žen, Lesana Zubří : SK Žeravice 30:15 (15:10)

V neděli zajížděly ženy SK Žeravice k dohrávce 6.kola do Zubří. Druhou letošní výhru si v tomto souboji nepřipsaly. Domácí o zápase rozhodly v první půli, kterou vyhrály 15:10. Tento náskok si udržely i po závěrečném hvizdu rozhodčích. Zlepšenou hrou se žeravickým hráčkám zdařilo druhou půli uhrát smírně. Soutěž má nyní zimní pauzu. Mistrovské boje se rozběhnou v únoru. 

2.liga staršího dorostu, SK Žeravice : TJ Fatra Slavia Napajedla 27:27 (16:12) 

Předzápas utkání mužů obstarali dorostenci. I oni se střetli s týmem z Napajedel. Kluci se v posledních zápasech prezentují výborným výkonem a s ním přišly i bodové zisky. I tento zápas dorostenci poctivě odpracovali. Na konci poločasu byl na ukazateli skóre stav značící náskok domácích a možnost prodloužení bodové série. Napajedelští v druhém poločase zabrali a ve finiši zápasu byl stav vyrovnaný. V poslední minutě byli o jednu branku napřed hosté, ale domácím borcům se zdařilo ubránit a skórovat. Poslední protiútok taktéž ubránili a body se tak dělí na obě strany. V dalším zápase čeká starší dorostence SK Žeravice tým Vsetína. 

Svůj víkendový program měly i mladší dorostenky. Na kvalitně obsazeném turnaji „O pohár města Hodonína“ pro kategorii starších dorostenek se v mezinárodní konkurenci herně neztratily. V pátek podlehly HK Hodonín 19:24 a slovenské Iuventě Michalovce 13:19. V sobotu si spravily chuť vítězstvím nad rakouským MGA Fivers Wien 19:17 a maďarským ÉRD HC 16:10. V podvečer podlehly německému Frankfurte HC 14:19. V nedělních zápasech o umístění podlehly Vídni 15:21 a s maďarským Érdem braly remízu 20:20. Nejlepší střelkyní byla žeravická N. Rodeková. 

Turnaje OLKSH hrály i nejmenší házenkáři. Mladší mini bojovali v Prostějově s týmy Horky nad Moravou, Kostelce na Hané a prostějovskými HFP a SOKOL II. Jejich starší kolegové jeli o kousek dál do Litovle. Postupně sehrály zápasy s Litovelským A a B, Uničovem a HFP Prostějov. Hráči si v zápasech bez počítání skóre zkouší své dovednosti z tréninků. 

Sobota 30.11.20109

16:30 MHK Tadea Karviná : SK Žeravice, 2. liga mužů 

Neděle 1.12.2019 

12:30 KH Zbrojovka Vsetín : SK Žeravice, 2.liga staršího dorostu 

18:00 SK Žeravice : Sokol Hrabůvka, 2.liga mladších dorostenek 

8:30 mladší minižactvo turnaj HBC Olomouc, hala Zory Olomouc

11:00 starší minižactvo turnaj HBC Olomouc, hala Zory Olomouc



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker