Dorostenecké týmy s plným ziskem, dospělým se bodově nevedlo

Do víkendových zápasů o mistrovské body se po ukončení podzimní části krajských soutěží zapojily jen týmy dorostenecké a dospělých. Týmy SK Žeravice hrají shodně 2.ligu a všechny také čekaly zápasy na půdě soupeřů.

Rožnov pod Radhoštěm : SK Žeravice 31:25 (16:13)

Potvrdit své postavení v  horní polovině tabulky druhé ligy, jelo mužstvo mužů do Rožnova pod Radhoštěm. Vzhledem k vyrovnanému stavu tabulky v horních dvou třetinách je každý bod třeba. Žeravičtí muži začali utkání dobře, ale ke konci první půle se skóre vychýlilo na stranu domácích. V druhé půli se ještě dostali na rozdíl jedné branky 18:17. „V této fázi jsme neproměnili tři vyložené šance a měli k tomu tři technické chyby. Těchto šest nepovedených útoků potrestali domácí šesti brankami“, v tomto vidí zlom zápasu trenér L. Lukačovič. „Domácím jsme pomohli k vítězství množstvím technických chyb a také nám podle představ nefungovala obrana," doplňuje své hodnocení.

Házená Velká Bystřice : SK Žeravice 37:23 (21:12)

Nejkratší cestu k zápasu musely absolvovat ženy SK Žeravice. V neděli sehrály na nové palubovce v hale na Letné duel s domácím celkem Velké Bystřice. Domácí hráčky nenechaly nikoho na pochybách, že body si vzít nenechají a náskok z první půle postupně ve druhém poločase navýšily. Tým SK Žeravice má velmi nízký věkový průměr a druhou sezónu tak trpělivě sbírá zkušenosti v druhé lize žen.

Sokol Sokolnice : SK Žeravice 24:33 (8:17)

Starší dorostenci vážili cestu do Telnice kde se utkali s týmem Sokola Sokolnice. Utkání sice bylo střetem tabulkových sousedů, ale domácí posíleni výhrou na půdě Nové Bránice byli mírným favoritem. Žeravičtí dorostenci se prezentovali poctivou hrou vycházející z důrazné obrany s výborným gólmanem. Do brankoviště nastoupil Čepica, hostující ze Zubří, a Matuškovič si tak mohl „užít“ svůj tradičnější post křídla. Střelecky se zápas vydařil Mikovi, černou práci odvedli kluci hrající na postu pivota. Soupeř dobře zahušťoval střed pole a hra tak musela jít více přes spojky a křídla. „Pochvalu za odvedený výkon zaslouží celý tým, poctivě odpracovaný zápas“, těmito slovy ohodnotil výkon dorostenců vedoucí mužstva M. Kretek.


Házená Paskov : SK Žeravice 18:36 (8:17)

Nejen post lídra soutěže, ale podzimní neporazitelnost hájí mladší dorostenky SK Žeravice. Soupeřem jim byl celek Paskova, který okupuje opačný pól tabulky. Děvčata opět nezaváhala a rozhodující náskok si vypracovala již v prvním poločase. Téměř shodný výsledek byl i v půli druhé a výsledek zápasu je jednoznačný pro žeravické dívky. Ty čeká tento týden pauza od mistrovských bojů, kterou vyplní mezinárodním turnajem v Hodoníně.

Své předposlední svazové turnaje v tomto kalendářním roce odehrály týmy minižactva. Starší se v sobotu netradičně pro tuto kategorii od 16 hodin střetli s HBC Olomouc 1916 A a B, týmem Uničova a poslední zápas je čekal celek Horky nad Moravou. Tým předvedl pěkný výkon a branku si dal každý z hráčů. Jejich mladší kolegové si na své představení museli počkat na nedělní ráno. V Hranicích na ně čekali dva týmy domácích a jeden olomoucký HBC 1966. Turnaj si hráči užili, a i oni dělají trenérům radost předváděnou hrou.

Následující víkend zajíždějí ženy v neděli na palubovku Lesany Zubří, začátek zápasu je v 10:30. Muži a starší dorostenci přivítají v hale Spartaku Přerov shodně celek TJ FS Napajedla. Začátek utkání dorostu je v 16 hodin a muži svůj zápas rozehrají v 18:00.

Dorostenky hrají od pátku mezinárodní turnaj v Hodoníně a mladší minižactvo čeká v sobotu cesta k turnaji do Prostějova. Starší potom taktéž v sobotu zajíždějí do Litovle. 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker