Doma vítězně dorostenky i muži

Na oba víkendové dny měl oddíl SK Žeravice rozděleny své zápasy. V sobotu se s podzimní částí sezony rozloučily dvojzápasem s Velkou Bystřicí a Litovlí mladší žačky a odpoledne v Hranicích starší žáci. V neděli odpoledne pak svou podzimní derniéru v Kostelci na Hané měli žáci mladší. Nedělní program se od rána konal v hale Spartaku Přerov. Na pořadu byly čtyři zápasy. Na palubovce se představily postupně mladší dorostenky, starší dorostenci, ženy a vše uzavřeli muži.

SK Žeravice - Sokol Luhačovice 29:25 (18:11) 

Hosté z lázeňského města rozhodně nepřijeli rozdávat léčebné procedury a tak se od začátku hrála svižná a ostrá házená. Od poloviny první půle si domácí vypracovali brankový polštář a ten si podrželi až do konce zápasu. Žeravickým mužům se v letošní sezóně daří a díky pevné obraně podpořené oběma brankáři si připsali další vítězství. V tabulce 2.ligy jim patří páté místo.

SK Žeravice : TJ Sokol Karviná 25:27 (10:17)

Soupeř dorazil k zápasu jen se šesti hráčkami do pole a brankařkou. Bohužel v první půli se mu zdařilo vypracovat si sedmibrankový náskok. Tento se mohutným finišem v druhém poločase domácí hráčky snažily smazat, ale zápas se jim na svou stranu převážit nepovedlo.

SK Žeravice : Sokol Ostrava 31:39 (11:21)

Zlepšený výkon z posledního utkání chtěli potvrdit domácí dorostenci v zápase s ostravským Sokolem. Od prvních minut se hrálo ve vysokém tempu. Především střední spojka hostů se svými dravými průniky dělala domácí obraně velké starosti. Domácí se snažili kontrovat kombinací v protiútoku, ale v útoku to chvílemi nepadá. Desetibrankové manko se před závěrem druhé půle zdařilo téměř smazat, ale promarněné gólovky domácího týmu soupeř nemilosrdně trestal. Divákům se zápas s množstvím branek hraný ve velkém tempu přes prohru domácího týmu musel líbit.

SK Žeravice : TJ Sokol Karviná 38:23 (18:8)

Mladší dorostenky SK Žeravice ve východní skupině druhé ligy letos zatím nepoznaly hořkost porážky. Platí to i po posledním zápase s Karvinou. Od první minuty nenechávaly na pochybách nikoho z přítomných jakým směrem se bude zápas ubírat. Trenéři pak již v klidu zkouší různou sestavu a zkušenější hráčky přenechávají své místo mladším spoluhráčkám. Děvčata se prosazovala ze všech postů a dokázala se prosadit i přes osobní obranu na střední spojku.

TJ Cement Hranice : SK Žeravice 25:22 (14:13)

I přes porážku dobrý výsledek přivážejí starší žáci z palubovky Hranic. Kluci mají hodně úzký kádr do něhož v týdnu ještě zasáhla zranění a onemocnění. V souboji týmů z konce tabulky krajské soutěže tak nakonec odešli poraženi, ale za výkon se stydět nemusí.

Poslední dvojzápasy podzimu čekaly na týmy mladšího žactva. V sobotu nejprve holky neuspěly v touze po odplatě za týden starou porážku od SK Velká Bystřice. Zápas znovu dopadl lépe pro bystřický tým, tentokráte v poměru 21:13 (9:4). A stejně jako minulý týden si v druhém zápase holky zpravily chuť. Tentokráte to odneslo mužstvo DHK Litovel. Děvčata v druhé půli soupeře doslova vynulovala a konečné skóre je 24:3 (12:3)

V neděli potom podzimní část završili kluci. Soupeřem jim byly týmy jež jsou v tabulce těsně za nimi. V prvním zápase si kluci poradili s týmem Horky nad Moravou. Kluci z Horky jsou tabulce druzí a vítězství 17:22 (6:12) je pro žeravické tak velmi cenné. Druhý zápas s Centrem Haná B byl soubojem o podzimní neporazitelnost. Tým Centra Hané je v tabulce třetí a stejně jako předešlý souboj s Horkou i tento vítězný mač byl cenným ziskem. Konečný stav zápasu Centrum Haná : SK Žeravice 15:20 (11:13). Oba týmy čeká zimní přestávka vyplněná turnaji a tréninkovou pílí.

Následující víkend čeká všechny týmy cesta na půdu soupeře.

Sobota 16.11.2019  

14:00 TJ Rožnov pod Radhoštěm : SK Žeravice, 2.liga mužů 

14:00 Sokol Sokolnice : SK Žeravice, 2.liga staršího dorostu, hraje se v Telnici 

15:00 Házená Paskov : SK Žeravice, 2.liga mladších dorostenek 

16:00 turnaj starších minižáků, hala Zora Olomouc 

Neděle 17.11.2019 

15:30 SK Velká Bystřice : SK Žeravice, 2.žen 

9:00 turnaj mladšího minižactva, Hranice



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
TV Morava
INZERCE
podlahy poker