Rychlostní trať v podání mladších dorostenek

Víkendové výsledky bleskurychlých zápasů, holky hrály super rychlou kombinační hru.

SK Žeravice - 1.SC Bohumín 27:32 (13:15) 

V utkání s vedoucím celkem soutěže 2. ligy východ se očekávala jednoznačná záležitost pro hostující celek. Domácí ženy po celý první poločas vzdorovaly. A nejednalo se jen o dotahování výsledku, ale skore bylo plusové i na domácí straně. Zlom v zápase nastal na začátku druhé půle. Hráčky Bohumína úspěšně ubránily útoky žeravických a naopak domácí obrana nechávala na brankovišti pivotku hostů osamocenou. Vypracovaný náskok už hostující tým z rukou nepustil. 

SK Žeravice - 1.SC Bohumín 41:21 (21:10)

Stejní soupeři jen o dvě kategorie mladší na sebe narazili v utkání mladších dorostenek. Souboj týmů z čela tabulky se od začátku vyvíjel dobře pro domácí. Rychlé a pohledné kombinace žeravických děvčat podpořené uzamčenou brankou Anetou Lachovou brzy určily jednoznačný vývoj zápasu. Express dorostenek se v osobní vlak nezměnil ani v druhé půli. Na hřišti se postupně vystřídaly všechny hráčky, včetně brankařek. 

SK Žeravice : SKKP handbal Brno 31:26 (16:15)

Polední menu dorostenek mělo přídavek v podání starších dorostenců. Soupeř přijel jen se šesti hráči v poli a brankařem. Už i z tohoto pohledu se mělo jednat o snadnou záležitost pro domácí dorostence. Houževnatý soupeř ovšem vzdoroval a snad i podcenění přispělo k poločasovému vedení jen o jednu branku. V druhé půli zkoušel hostující tým obranu 5+1 a ta dělala hráčům SK Žeravice problémy. Nakonec však zápas dovedli k úspěšnému konci a udrželi své postavení ve středu druholigové tabulky. 

SK Žeravice : Sokol Horka nad Moravou 24:27 (9:17)

V posledním zápase sobotního programu v přerovské hale byl zápas starších žáků. V utkání tabulkových sousedů se lépe vedlo hostujícímu týmu. Domácí kluci náskok hostů z prvního poločasu dokázali zkorigovat, ale výslednou prohru odvrátit nedokázali. 

Házená Uničov : SK Žeravice 19:24 (8:13)

Na hřiště posledního Uničova se mělo jednat o jednoznačnou záležitost vzhledem ke zlepšeným výkonům A mužstva SK Žeravice. Hostující celek uchopil otěže zápasu do svých rukou a nechtěl o předzápasových prognózách nechat nikoho pochybovat. Výhrou podpořil svoje postavení v první polovině tabulky druhé ligy východ. 

Házená Uničov : SK Žeravice 19:25 (11:14)

DHK Litovel : SK Žeravice 4:20 (3:8)

Do Litovle cestoval tým mladších žaček. V prvním zápase s Uničovem velmi zlepšily pohyb a tím i „osobku“. Tímto zlepšením vybojovali mnoho míčů. V druhé půli zkušenější hráčky vypracovaly brankový polštář a na hřišti si různé posty mohly vyzkoušet mladší holky. V druhém zápase s domácím DHK ubylo zisků míče a poločas nebyl tak jednoznačný. V druhé půli při zónové obraně holky dovolily soupeřkám jen jednu branku. Slovy trenérky K. Bajerové „dobrá práce obrany a brankařky. Holky se zlepšují, mají tah na branku a získávají přehled na hřišti.“ 

SK HFP Prostějov : SK Žeravice 17:25 (10:15)

TJ Sokol Centrum Hané B : SK Žeravice 20:25 (14:11)

Mladší žáci sehráli svůj dvojzápas v Kostelci na Hané. Potvrdit svoje tabulkové postavení a protáhnout šňůru zápasů bez prohry, tak by se dal pojmenovat cíl sobotních zápasů. V prvním utkání se to podařilo bezezbytku. Komplikace nastaly v druhém zápase s domácím týmem hrajícím pod hlavičkou Centrum Hané. Poločasová ztráta tří branek kluky nesložila a výsledek v druhé půli převážili na svoji stranu. 

Neděle následně patřila domácím turnajům minižactva. Stejně jako minulý týden začali mladší. Na všechny týmy čekaly tři zápasy bez počítání výsledků. Dva týmy Velké Bystřice a po jednom domácím a DHK Zora Olomouc předvedly bojovné výkony a radost dětí z pohybu a povedených akcí. Odpoledne potom turnaj starších mini ve stejném složení doplněném o druhý tým olomoucké Zory. Také tady se výsledky nepočítají. V první půli se děti vyrovnávají s obranou osobní a v půli druhé potom s bráněním zónovým. Pohledné zápasy potěšily nejen trenéry, ale i přihlížející rodiče.

Program na následující víkend:

26.10.2019 9:00 TJ Centrum Haná B : SK Žeravice, OLKSH starších žáků 

26.10. 2019 15:00 TJ Sokol Nové Bránice : SK Žeravice, 2.liga starších dorostenců 

27.10.2019 9:00 TJ Holešov : SK Žeravice, 2.liga mladších dorostenek 

27.10.2019 9:00 a 11:30 turnaje minižactva Velká Bystřice



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
TV Morava
INZERCE
podlahy poker