Již příští sobotu budou dobrovolníci opět uklízet Přerov, přidejte se!

Letošní již pátý ročník akce, "Ukliďme svět, ukliďme česko," se zaměří na okolí nádraží. Akce se uskuteční v sobotu 21. září. Sraz je v 9 hodin u cyklověže.

Již 5. ročník dobrovolnické eko-kampaně „Ukliďme svět, ukliďme Česko!“ se koná příští sobotu. Cílem akce je propojit různé zájmové skupiny lidí, od skautů přes školky až po politiky v zájmu společné věci – čisté přírody. Úklidová akce si klade také za cíl upozornit na dlouhodobě neřešenou problematiku černých skládek. 


Podzimním termínem úklidu se stala sobota 21. září. „V Přerově se letos zaměříme na okolí nádraží a přilehlých zákoutí. Tato oblast je často znečišťována zejména lidmi, kteří se zde procházejí nebo bezdomovci, ale i zahrádkáři. Právě zde jsou i taková místa, kde se tvoří černé skládky,“ shrnul pořadatel úklidové akce Jaromír Horký.

Sraz dobrovolníků je v 9 hodin u cyklověže. Akce se zúčastní přerovští Piráti, děti z dětského domova a celá řada dalších dobrovolníků.


„Jediné, co dobrovolníci potřebují je teplé oblečení, které si mohou zašpinit. O pytle na odpad a rukavice se již postaráme, avšak pokud máte své ušetříme pro ostatní! Samozřejmostí je také dobrá nálada a odhodlání pomoci přírodě od odpadků,“ dodal Jaromír Horký.

Při jarním úklidu zapojilo přes 40 dobrovolníků, což je za posledních 5 let rekord. „Povedlo se nám uklidit znečištěné okolí malé a velké laguny, přilehlé lesíky, a nakonec i Žebračku. Mezi největší kuriozity úklidu patřila například taška plná dámských plavek, postele, pneumatiky a nákupní vozíky! Dohromady jsme posbírali více než 300 kg odpadu během 3 hodin,“ ukončil Horký. 





INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker