Chovatelé přivezli na výstavu do Přerova více jak tisícovku zvířat

Slunečné počasí a žádný déšť, taková byla sobotní chovatelská výstava na přerovském výstavišti. Víkend patřil zvířátkům. Dvoudenní okresní výstavu králíků, holubů a okrasného ptactva a v pořadí již  15. ročník expozice českých a moravských plemen králíků - Exhibition rabbit´s fest přichystal v areálu přerovského výstaviště Český svaz chovatelů. Od rána do areálu mířily stovky návštěvníků.

Letos měli možnost zhlédnout v kotcích 380 králíků, v klecích 168 holubů, 405 kusů drůbeže a 160 kusů exotického ptactva. Vystavovali nejen místní chovatelé, ale i chovatelé ze vzdálených okresů Moravy a Slezska. Ani tentokrát nechyběl doprovodný program - oblíbený "Králičí hop", ukázky práce pasteveckých psů, projížďky na koních, kolotoč, nebo simulátor Formule 1. "K jídlu jsme letos přichystali maso z udírny, řízky, grilované steaky, uzená žebra, nebo vepřo-knedlo-zelo," prozradil organizátor akce Jiří Koláček.

Do areálu přerovského výstaviště zamířily v sobotu dopoledne hlavně rodiny s dětmi. "Dnes hlídám vnoučata a protože je krásné počasí, tak jsem si řekla, že chovatelská výstava bude pro ně ta pravá. Podívají se na zvířátka, projedou se na kolotoči a nebudeme muset spěchat domů, protože jim tady koupím i oběd. Bude to nejspíš nálet na moji peněženku, ale co, dnešní den si prostě všichni užijeme," řekla dvaašedesátiletá Marie Novotná.





INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit


INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker