Rybník v Horní Moštěnici rozvlnila netradiční plavidla

Tradiční neckyádu uspořádali v sobotu 8. srpna za tropického letního dne místní rybáři. Kromě soutěží přichystali pro návštěvníky i bohaté občerstvení a tombolu. Břeh rybníka zaplnily dvě stovky lidí, kteří se přišli nejen pobavit, ale i povzbudit posádky plavidel a ocenit potleskem výkony soutěžících, kteří přelézali po laně přes hladinu rybníka.

"Počasí nám dnes vyšlo, řekl bych až moc....,"řekl za rybáře Ondřej Martínek. Do soutěže o nejzajímavější plavidlo se přihlásilo pět soutěžních plavidel. Rybáři nezapomněli ani na tombolu a bohaté občerstvení. "V horkém letním dnu návštěvníky jistě osvěží orosené pivo nebo nealko nápoje. Přichystali jsme i něco dobrého na zub. Kromě uzené makrely si diváci mohou pochutnat na makrele z grilu, kabanosu, cigáru nebo na hranolkách, pro děti je tady skákací hrad a cukrová vata," dodal Martínek.

A nechyběly ani tradiční soutěže. Přelézt pomocí lana rybník se pokusilo osmnáct soutěžících. Někteří to bravurně zvládli, jiní se vykoupali v rybníce. Nakonec rybáři vyhecovali i startéra, kterému se podařilo dostat se suchou nohou z jedné strany rybníka na druhou. Soutěžilo se i v jízdě na kanoích okolo rybníka. Všichni se ale těšili na přehlídku roztodivných plavidel. Letos nechyběli králíci z klobouku Bob a Bobek, plavidlo polední siesta, Safira, kadeřnické plavidlo, základka nebo plameňák. Výroba polední siesty trvala malému kormidelníkovi a jeho tátovi dvě hodiny. Safira brázdila hladinu rybníka již v loňském roce. Oproti loňsku však byla letos vybavena dalšími pet lahveni. "Safira je plavidlo, které nese heslo - drakem proti koronaviru. Je to tak jako pro děti, ale někteří by mohli ten dvojsmysl pochopit," řekl se úsměvem kormidelník Safiry. A co tak si pořídit nový účes?..., tyto služby nabízelo kadeřnické plavidlo a posádka složená ze tří dívek slibovala, že to bude jen za úplatu v podobě několika kofol.

"Mám nevychovanou posádku a myslím, že dnes jedeme naposled", svěřila se učitelka základky, která měla na palubě dvě copaté žačky. To klobouk kouzelníka Pokustóna schovával dva ušáky Boba a Bobka. "U sušené trávy nás napadlo, že si pořídíme klobouk a vyjedeme na rybník," nechali se slyšet králíci. To růžový plameňák zahálel na bazéně a trojčlenná posádka se rozhodla ho jen tak prostě provětrat.


Po soutěžích zábava na břehu rybníka pokračovala. Návštěvníci neckyády si měli možnost zazpívat a posedět u kytary s Milanem Svozilem.



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
TV Morava
INZERCE
podlahy poker