Na Slavnosti piva v Beňově nechyběly soutěže ani kapely a skvělé jídlo

Víkendové horké letní počasí přilákalo milovníky dobrého piva a zábavy v sobotu 1. srpna na 10. ročník Slavností piva v Beňově. Místí sokoli připravili pro návštěvníky bohatý program. Na čepu bylo patnáct druhů pěnivého moku ze třinácti pivovarů a nechyběly ani pochoutky z grilu a soutěže. K poslechu a tanci hrály v areálu Za Sokolovnou kapely Esmeralda, So What a Cookies. 

"Podařilo se nám zajistit patnáct druhů piv ze třinácti pivovarů. Máme tady Hefaiston 11 z pivovaru Helf Osek nad Bečvou, Šerák 11 z Holby, Japače 12 z pivovaru Jadrníček, Litovel Premium Dark, černý citron z Litovle, IPA Raptor 14 z pivovaru Matuška Broumy, Maxmilián vídeňská 12 z pivovaru Maxmilián Kroměříž, Záviš kvasnicová 12 z Poličky, Birel pomelo grep z Radegastu, Bakaláře 12 chmelený za studena z Rokovníku, Svijany nám dodaly Svijanský weizenbier a Svijanský máz 11, pivovar Tambor HK dodal nefiltrovanou 11, ze Záhlinic jsme dostali Procházku 11 a Zubr dodal Gold, Gradus, "prozradil starosta místního Sokola František Kubík.

Stejně jako v minulých letech nechyběly ani soutěže - pití piva na čas nebo házení prázdným pivním sudem do dálky. Na pódiu se během sobotního odpoledne a večera vystřídaly tři kapely - Esmeralda, So What a Cookies.   

So What


V pití piva na čas v ketegorii žen vyhrála Iveta, ta vypila půllitr za 6,55 sekund, Zdenka skončila s 9,29 sekundami na druhém místě, Dája vypila pivo za 9,40 sekund a obsadila tak třetí příčku. Po něžném pohlaví si to mezi sebou rozdali muži. Snupy vypil zlatavý mok za 4,34 sekund a obsadil tak zlatou příčku, druhý skončil Jindra z Dobrčic s časem 4,65, třetí Majk s časem 5,14. 


A jaké byly výsledky v hodu pivním sudem? V ženách zvítězila Zubejda hodem 3,52 metrů, druhá byla s 3,30 metry Iveta a třetí skončila Dája, která hodila 2,80 metrů . Mezi muži byl nejlepší Tomáš, který přehodil své soupeře o tři metry a hodem 9,63 metrů si zajisil prvení místo, druhý skončil Zdeňa hodem 6,86 a třetí Michal z Dobrčic hodil 6,36 metrů.


Na pivní slavnosti do Beňova dorazily stovky lidí. Pivo tetlo proudem a návštěvníci si užívali nejen chuť zlatavého moku, ale i skvělou zábavu. "Jezdíme sem pravidelně, vždy se tady potkáme s přáteli, popijeme, pokecáme, zakousneme něco dobrého, užijem si kapely a v nočních hodinách se vracíme domů. Je to skvělý relax po pracovním týdnu," řekl pětačtyřicetiletý Pavel Kukačka.






INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker