Žákyně Baletního studia ovládly vídeňskou taneční soutěž

Svěřenkyně Baletního studia při Moravském divadle Olomouc opanovaly víkendovou taneční soutěž ve Vídni. Z Vienna Fest Info Dance si odvezly většinu cen ve svých kategoriích. V klasických variacích si mezi jednotlivci děvčata obsadila 1., 3. a 4. místo. Při vystoupeních jako dua a tria brala všechna první tři místa.

foto archiv baletního studia

Do soutěže v rakouském hlavním městě žáky Baletního studia při Moravském divadle Olomouc postoupila z tanečního klání v Ostravě. Po víkendovém úspěchu se dvě z nich, Laura Mohylová a Karolína Harvanová, nominovaly do finále v italském Rimini.

"Je to obrovský úspěch, za kterým je ovšem spousta práce našich pedagogů a trenérů, kteří se děvčatům věnují,“ říká ředitelka Baletního studia při Moravském divadle Olomouc Jitka Weiermüllerová.


Baletní studio při Moravském divadle Olomouc v roce 2019 oslavilo 17. narozeniny. Vzniklo jako projekt Jitky Weiermüllerové a tehdejšího šéfa baletu Moravského divadla Olomouc Jiřího Sekaniny. Zároveň navazuje na desítky let starou tradici, kdy při divadle spolek zabývající se výchovou malých talentů existoval. Pedagogové Baletního studia patří ke špičce ve svých oborech. Řada z nich působí nebo působila přímo v baletu Moravského divadla Olomouc, a to i na pozicích sólistů. Díky jejich práci se daří vychovávat z dětí opravdové tanečníky, kteří nacházejí své místo ve světě divadla. Žáci Baletního studia v současné době studují na konzervatořích v České republice i v zahraničí. Ti dříve narození už v řadě případů získali profesionální angažmá v některém z baletních souborů a plní si svůj sen živit se uměním. Právě práce s talenty od jejich nejútlejšího věku až po přípravy teenagerů na soutěže patří k nejsilnějším stránkám této školy.

Výsledky Baletního studia při MDO ve Vídni

KLASICKÝ BALET – VARIACE

1.MÍSTO VARIACE ODVAHY – LAURA MOHYLOVÁ
3. MÍSTO VARIACE ŘEDKVIČKY – LEA MOHYLOVÁ
4. MÍSTO VARIACE AURORY – KAROLÍNA HARVANOVÁ

KLASICKÝ BALET – DUETY, TRIA

1.MÍSTO VIŠNIČKY – LAURA MOHYLOVÁ, KAROLÍNA HARVANOVÁ
2. MÍSTO TRIO ODALISEK – ISABELLA HEBELKOVÁ, LAURA MOHYLOVÁ, LEA MOHYLOVÁ
3. MÍSTO ODALISKY – KAROLÍNA HARVANOVÁ, KATEŘINA HÝZLOVÁ

MODERNÍ TANEC – SÓLO

4. MÍSTO SCARE DREAM – KAROLÍNA HARVANOVÁ
5. MÍSTO ELZA – LAURA MOHYLOVÁ

OPEN

4. MÍSTO HAPPY – ISABELLA HEBELKOVÁ, LAURA MOHYLOVÁ, LEA MOHYLOVÁ




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker