Vánoční trhy jsou v plném proudu, v plánu jsou ještě pohádky, koncerty, disko i ohňostroj

Přerovské vánoční trhy na Masarykově náměstí mají za sebou celou řadu koncertů, tanečních vystoupení i školních besídek – a před sebou další program, který se stane zpestřením posledních dnů roku. Na návštěvníky čeká 24. prosince tradiční dopolední koncert a o týden později také znovuobnovená silvestrovská diskotéka, na níž mohou Přerované ve velkém přivítat rok 2020. Chybět nebude ani ohňostroj nad Bečvou, naplánovaný na 1. ledna.

"Před sebou ještě máme v závěru tohoto týdne vystoupení dětí a koncerty. Kdo chce, může si užít poslední adventní sobotní odpoledne na náměstí třeba s Pěveckým sborem Gymnázia Jakuba Škody, kapelami Blues Bazar a Kabát Secondhand. V neděli pak na pódiu bude Živý betlém a zahraje Synkopa,“ řekl ředitel pořádajících Kulturních a informačních služeb města Přerova Jaroslav Macíček. V pondělí 23. prosince se pak mělo podle programu náměstí odmlčet, ale organizátoři se rozhodli, že v tento den dopřejí především malým návštěvníkům program. "Od pěti hodin odpoledne se tu budou promítat české animované pohádky Bubáci a Hastrmani podle Josefa Lady. Pro děti je připraveno celkem třináct dílů pohádek, každá trvá asi osm minut, takže je možné si v jejich průběhu odskočit do dětských dílniček, které budou současně probíhat v budově „u myslivců“ od čtyř hodin,“ doplnil ředitel Macíček. A už o pár hodin později - na Štědrý den o půl jedenácté dopoledne - přivítá zcela jistě zaplněné náměstí skupinu Re-Vox, která Přerovanům zahraje i oblíbené hity Pavla Nováka. Dopolední závěr bude patřit Věžní hudbě, hrající z oken Městského domu.

Po oba vánoční svátky bude pódium prázdné - prodejní domečky ale zůstanou otevřené, takže na Boží hod i na Štěpána se tu mohou Přerované sejít u punče. Ovšem už 27.prosince bude na náměstí opět veselo – podvečer má patřit kapelám Absolute Bon Jovi revival a Brouci Band – The Beatles Revival.  A 29. prosince to rozbalí skupiny Tchoři a AC/CZ.
Vrcholem letošního programu se pak stane silvestr, tradičně spojený s koupáním otužilců v řece Bečvě – ti se ve dvě hodiny po poledni za skandování přihlížejících Přerovanů vrhnou do studené vody. "Letos to bude už jubilejní padesátý ročník, akci pořádá oddíl zimního a dálkového plavání a my si už bez ní neumíme v Přerově představit závěr roku,“ konstatoval moderátor otužilecké exhibice Bohuslav Přidal. Hned po ledové lázni je na náměstí na programu koncert Freďáků, představení přerovského siláka Jirky Tkadlčíka – a pak už je naplánovaná zábava, která začne v pět odpoledne a skončí hodinu nad ránem roku 2020. "Z hudebníků se mohou návštěvníci těšit třeba na Adama Elvise Hobzu nebo Ivo Blahunka. Večer pak završí dva talentovaní přerovští DJ´s - Dosty a Shefa. Kromě místních umělců jsme se rozhodli oslovit i vycházející hvězdu české pop a r&b scény SOFIAN MEDJMDJ. Jeho koncert začne úderem osmé hodiny večerní,“ sdělil moderátor večera Václav Havlík.
Nový rok pak mohou přivítat Přerované na břehu řeky Bečvy, odkud exkluzivně uvidí od šesti večer ohňostroj, který bude tematicky věnovaný Janu Amosi Komenskému, od jehož úmrtí uplyne v příštím roce 350 let. Ohňostroj ponese název Labyrint světa a ráj srdce – v duchu jeho díla, kdy svět je zobrazen alegoricky jako město, které připomíná labyrint a jímž vypravěč prochází. "Při sestavování choreografie jsme se nechali inspirovat číslicí čtyři. Máme čtyři roční období, čtyři světové strany, čtyři živly – a i zmíněné srdce má čtyři komory,“ vzpomněl ohňostrůjce Pavel Novák. Ohňostroj bude odpalován z jedenácti míst, má trvat necelých jedenáct minut a město za něj zaplatí 120 tisíc korun.


 Ale ani působivé světelné představení nebude konečná. Tu poslední tečku za programem hned po skončení ohňostroje udělá kapela Penzistor – a ta na pódiu přivítá i hosta v podobě skupiny Pirillo, která zahraje své největší hity.






INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker