Galerie Realit zve na jedinečnou vernisáž Barbory Chlastákové

Vernisáž na téma ženského těla se uskuteční ve čtvrtek 28. listopadu v 18 hodin v kanceláři GALERIE REALIT (Jiráskova 3).

BaCha pro prostory Galerie Realit vybrala obrazy z cyklu VZtah, jehož ústřední motiv je ženské tělo, v němž zachycuje prchavost života a jeho postupné vytracení. 

Barbora Chlastáková (pseudonym BaCha; *1983, Příbram) absolvovala Fakultu výtvarných umění v Brně (Ateliér malířství 2; 2006-2011 pod vedením Prof. Martina Mainera, 2011-2012 u Mgr. Luďka Rathouského). V roce 2008 se zúčastnila studijního pobytu na Facultad Bellas Artes (Cuenca, Španělsko). V roce 2016 pobývala v rámci umělecké rezidence v Khasi Hills v Meghalava v severozápadní Indii (založeno organizací PPIAC – Picasso Pupils International art community). Od roku 2007 pravidelně vystavuje v Čechách i v zahraničí.

Barbora Chlastáková si už záhy vypracovala osobitý rukopis, pro nějž je typická kombinace figurálních a abstraktních elementů, podtržená výraznou, mnohdy až expresivní barevností. Dokonale zvládnutá figura, ale také cit pro geometrický ornament, jí umožňují ztvárňovat náhledy do světa prapůvodních sil, světa vášnivě lyrického, tajuplného, snového, zároveň však bezvýhradně upřímného a leckdy až syrově reálného. Obrazy Barbory Chlastákové tak na jednu stranu představují malířský záznam autorčina vnitřního života, na stranu druhou ale působí jako magické zrcadlo, vír, který diváka stahuje do hlubin jeho vlastního podvědomí. Info z Galerie Realit.




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
TV Morava
INZERCE
podlahy poker