Smrt našla muže při nebezpečném přecházení kolejí. Vlak jej odhodil desítky metrů

V Drahotuších došlo v neděli k tragické smrti člověka poté, co přecházel navzdory zákazu koleje přímo v železniční stanici. Cestu si nepovoleným způsobem krátila trojice cestujících z osobního vlaku. Jednoho z nich ale srazil rychlostní expres. Muž neměl šanci přežít. Policisté i železničáři varují před nebezpečím pohybu na kolejích. Železniční doprava přitom patří k nejbezpečnějším.

Zbytečné riskování nebo nerespektování pravidel na železnici či v její blízkosti stálo v roce 2019 život 247 lidí. Ilustrační foto a zdroj: Správa železnic

V neděli 10. ledna 2020 před sedmnáctou hodinou přijel do železniční stanice Drahotuše osobní vlak. Tři cestující z tohoto vlaku si chtěli zkrátit cestu a proti zákazu přecházeli přes přechod 2. koleje v době, kdy stanicí projížděl rychlostní expres z Bohumína do Prahy.

Prvním dvěma se před příjezdem vlaku podařilo přejít mimo kolej, padesátiletý muž to však těsně nestihl. Vlakem jedoucím více než stokilometrovou rychlostí byl sražen a odhozen několik desítek metrů daleko. Při střetu muž utrpěl zranění, kterým na místě podlehl.

Ke zranění dalších osob nedošlo. Výše hmotné škody způsobené na drážním vozidle byla předběžně vyčíslena na 10 tisíc korun. Přesné příčiny, okolnosti i míra zavinění nehody jsou předmětem dalšího policejního šetření. Po dobu šetření na místě platila výluka železničního provozu na kolejích 1 - 3. Provoz byl plně obnoven ve 20:00 hodin.

V souvislosti s tímto případem policisté s drážními pracovníky důrazně apelují na cestující, aby dbali osobní bezpečnosti, zbytečně neriskovali a při pohybu v prostorech nádraží či železničních zastávek dodržovali pravidla, dbali pokynů zaměstnanců a používali pouze určené cesty, tedy zejména podchody či nadchody.

Vstup do kolejiště mimo vyznačená místa je přísně zakázán! Pokud porušení drážních pravidel přežijete, hrozí vám pokuta až do výše 10 tisíc korun.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker