Gauner půjde do vazby

18-letý gauner si dovoloval na mladé lidi, fyzicky je napadal a okrádal. Tuto trestnou činnost páchal zletilý muž na náměstí Přerovského povstání v prostoru autobusového nádraží. Teď tento kriminálník v policejní cele čeká, zda půjde do vazby. Oblast města je známá vyšší mírou kriminality, patří jí první místo na přerovské mapě strachu.

Kriminalita kolem přerovského vlakového a autobusového nádraží je dlouhodobě nevyřešený vřed na mapě města Přerova. V poslední době se ale Policii daří kriminálníky eliminovat. Ilustrační foto.

Ze zločinu loupež viní přerovští kriminalisté osmnáctiletého mladíka z Přerova. Tohoto skutku se měl obviněný dopustit nejméně ve dvou případech ve dnech 3. a 31. října 2020 na náměstí Přerovského povstání a u autobusového nádraží v Přerově tím, že vždy po skupince mladých lidí požadoval vydání cigaret, marihuany a peněz. Při tom poškození čelili provokacím, hrozbám násilím i fyzickému napadení. V obou případech poškození z obavy z dalšího napadání vydali částky v řádu desetikorun. V obou případech došlo ke zranění mladíků ve věku 16 a 17 let.  

Podezřelého se přerovským kriminalistům podařilo ustanovit dle popisu a s využitím osobní a místní znalosti. Se souhlasem státního zástupce byl pak v pondělí 9. listopadu 2020 v místě svého bydliště zadržen a umístěn do policejní cely. Při následných administrativních úkonech od kriminalistů převzal sdělení obvinění ze zločinu loupež. Za ten mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let.

Vzhledem k osobnosti obviněného a závažnosti jeho jednání kriminalisté podali návrh na jeho vzetí do vazby. Na výsledek vazebního zasedání obviněný zatím čeká v policejní cele. Doufejme, že dostane trest, který si zaslouží a že to bude další krůček ke zlepšení situace v oblasti kriminality okolo přerovského nádraží a přilehlých ulic.

Na mapě strachu této lokalitě patří první místo. A nejde vždy jen o výši škody nebo újmu na fyzickém zdraví. Teror, který zločinci na ulicích vyvolávají, nese velké psychické škody. Dokonce jsou zde případy napadání noži nebo obušky. V neposlední řadě dělá obrovskou ostudu celému městu, kterému na sociálních sítích někteří diskutující už přezdívají  dokonce "moravský Most". Zaslouží si Přerov takovou pověst? 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker