Požár bytu v Předmostí už prošetřuje Policie. Škoda přesáhla milion korun

V souvislosti se včerejším podvečerním požárem bytu na ulici Teličkova v Přerově zahájila Policie České republiky úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti.

Zásah v Přerově při požáru v panelovém domě, kde hasiči z hořícího bytu vyvedli dítě. Zdroj: HZS ČR, Olomoucký kraj

Z hořícího bytu včera (v pátek 10. října) vpodvečer přerovští hasiči zachránili dítě. Hořelo v panelovém domě ve 4. patře v Předmostí v Přerově. Událost byla nahlášena na krajské operační a informační středisko v 17. 38 s tím, že jde z oken bytu hustý kouř. Po průzkumu hasiči na místě zjistili, že je uvnitř hořícího bytu dítě.

Pár minut po půl šesté obdrželi ochránci zákona na linku 158 oznámení o požáru bytu na uvedené adrese. Na místo požáru policisté ihned vyjeli a jeden z členů hlídky, která se dostavila na místo jako první, převzal od obyvatel domu, kteří se snažili zabránit šíření požáru, hydrant, se kterým pokračoval v hašení bytu, ve kterém se nacházel nezletilý chlapec.

Vzápětí dorazili na místo hasiči, kteří pokračovali v hašení a vyvedli z chlapce bytu. Ve spolupráci s hasiči proběhla evakuace 22 obyvatel domu a tři osoby byly zdravotnickou záchrannou službou převezeny do nemocnice na ošetření. Příčina požáru je nadále v šetření a škoda na poškození přesáhne 1 000 000 Kč. 

Díky profesionálnímu zásahu Policie a hasičů chlapec v plamenech neuhořel. Policie o příčině požáru zatím detaily neuvedla. 




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker