Záchrana zavaleného muže v Moštěnici měla smutný konec

Smutnou situaci v úterý 14. 4. 2020 řešily čtyři jednotky z řad profesionálních a dobrovolných hasičů v Horní Moštěnici na Přerovsku. Krátce před půl jednou odpoledne přijali záchranáři informaci o zavaleném muži betonovým panelem ve zhruba dvou metrovém výkopu u rekonstruovaného objektu.

Záchrana zavaleného muže v Horní Moštěnici neměla šťastný konec. Zdroj: HZS OK

Společně s profesionální jednotkou stanice Přerov k místu ihned vyrazili také dobrovolní hasiči Horní Moštěnice. K pomoci rovněž ze stanice Olomouc vyrazila speciální technika s jednotkou, předurčená pro podobné typy zásahů a také drážní jednotka Hasičského záchranného sboru Správy železnic (dříve SŽDC) z Přerova.



K závalu muže došlo ve zhruba dvou metrovém výkopu u rekonstruovaného objektu. Zdroj foto: HZS Olomouckého kraje


Hasičům se v krátkosti, za dodržení důležitých bezpečnostních postupů zasahujících, podařilo panel z muže nadzvednout. Muž jevící známky selhání základních životních funkcí byl předán posádkách zdravotníků.



Ochranná zástěna je častým znamením smutných událostí. Zával v Horní Moštěnici u Přerova patřil mezi ty se smutným koncem. Zdroj foto: HZS Olomouckého kraje


Situace měla bohužel tragický závěr, i přes velmi rychlou pomoc všech zasahujících složek integrovaného záchranného systému, totiž zavalený muž následkům svých zranění podlehl. Po dobu nezbytně nutnou při zajištění dokumentace a šetření Policii ČR zde hasiči vystavěli ochrannou zástěnu. Návazně se jednotky navrátily zpět na své základny. Šetření události mají nyní v rukou odpovědné úřady. 

Smrtelné úrazy z výkopů nejsou naneštěstí ojedinělé. V létě 2019 došlo k jiné tragédii v obci Kokory při rekonstrukci a výstavbě kanalizace. Muž tam usazoval ve výkopu vrtnou soupravu a stavební technika jej přitom přimáčkla břemenem ke zdi. Muž zemřel na místě.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker