"Jedna kulka pro tebe a pro tebe": mladík ohrožoval v Přerově hosty a chodce plynovou pistolí

Od poloviny září šetřili přerovští kriminalisté případ, tehdy ještě mladistvého 17letého mladíka, který ohrožoval na ulici Čechova a na zahrádce restaurace na Trávníku hosty a chodce zbraní. Vyhrožoval jim, že je zastřelí.

Ve večerních hodinách 16. září přišel mladík ke skupině čtyř osob, které se nacházely na ulici Čechova v Přerově a byla mezi nimi i jedna žena. Bezdůvodně vytáhl z pod oblečení plynovou zbraň, se kterou na ně namířil a hrozil jim, že je zastřelí. Na jednoho z přítomných vytáhl dokonce i paralyzér, který se mu ale naštěstí nepodařilo vůči poškozenému použít. Pak se rozběhl a utekl z místa pryč. Tím jeho nebezpečné aktivity nepolevily, protože o hodinu a půl později stejným způsobem vyhrožoval další čtyřčlenné skupině hostů na zahrádce restaurace na ulici Trávník. " Mladík vytáhl pod oblečením schovanou plynovku a s namířenou zbraní všem vyhrožoval zastřelením se slovy „jedna kulka pro tebe a pro tebe“. Nejstaršího z hostů 43letého muže uhodil tak, že spadl z lavičky, na které seděl a stále na něho zbraní mířil. Dalšímu dal políček a z místa pak odešel. Na základě popisu a místních znalostí měli policisté podezřelého do dvou hodin na služebně, kde si pobyl nějakou dobu v cele. Navíc se zjistilo, že je pod vlivem návykových látek. I přes své mládí nebyl pachatel pro nás velkou neznámou, protože již v minulosti byl odsouzen pro majetkovou trestnou činnost," sdělila policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Spisový materiál byl koncem listopadu policejním orgánem ukončen a předán na státní zastupitelství, které podalo soudu pro mládež návrh na potrestání podezřelého, který se bude zodpovídat ze dvou provinění a to z výtržnictví a násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci.           



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
TV Morava
INZERCE
podlahy poker