Opilá seniorka bourala v Přerově na Palackého ulici

Včera 21. listopadu krátce po poledni se stala v Přerově dopravní nehoda. Řidička v seniorském věku řídila opilá po ulici Palackého vozidlo značky Daewoo Matiz ve směru od ulice Velká Dlážka.

Před řidičkou jelo nákladní vozidlo značky Fuso a jeho řidič zastavoval před přechodem pro chodcem, aby mohli lidé bezpečně přejít na protější chodník. "Na jeho manévr nestihla řidička, vzhledem k tomu, že nedodržela bezpečnou vzdálenost, zareagovat a došlo ke střetu mezi vozidly. Při nehodě se 70letá řidička zranila a ještě před převozem do nemocnice se podrobila dechové zkoušce, kterou na místě provedli strážníci městské policie," sdělila policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Žena nadýchala 1,31 promile a opakovanou zkouškou, kterou s ní v nemocnici provedli policisté z dopravního inspektorátu přibližně o hodinu a půl později, jí byly naměřeny hodnoty 1,13 promile alkoholu v dechu. "Seniorka přišla o řidičské oprávnění a v souvislosti s požitým alkoholem jsme zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky," dodala Zajícová. Řidič nákladního vozidla pod vlivem nejel. Materiální škoda byla předběžně stanovena na 40 000 korun.  




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker