Sedla na lep falešnému lékaři a přišla skoro o půl milionu

Přibližně v polovině srpna navázala 59letá žena z Přerovska na sociální síti kontakt s neznámým mužem, který vystupoval pod jménem John. Ženu obalamutil historkou, že je lékař a pracuje na lodi. Podařilo se mu z ní vymámit přes čtyřista tisíc korun.

Přibližně v polovině srpna navázala kontakt 59letá žena z Přerovska na sociální síti s neznámým mužem, který vystupoval pod jménem John. Ženu obalamutil historkou, že je lékař a pracuje na lodi. Při následující komunikaci, kterou spolu vedli, jí sdělil, že potřebuje finanční prostředky na nespecifikovanou pracovní činnost. Vzápětí ji požádal o finanční prostředky na zakoupení letenky pro svého agenta, který měl do místa jejího bydliště doručit balík se 4 miliony dolarů a zlatem v hodnotě jednoho milionu dolarů. Následně došlo na story, že byl jeho agent zadržen na letišti a potřeboval další peníze na uhrazení cla, aby nedošlo k otevření balíku. Navíc poškozené navrhl, že pokud nemá další finanční prostředky, tak by mohla prodat svůj byt a požadované peníze mu zaslat. K finančnímu vyrovnání by došlo po příjezdu agenta s balíkem peněz a zlata.

"Žena s vědomím, že mu pomáhá, skutečně svůj byt prodala a část z takto získaných financí neznámému muži zaslala. Pachatel tímto způsobem na ženě vymámil od konce srpna do poloviny října částku 408 000 korun. Případ šetříme pro trestný čin podvod," uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová.


Abyste se nestali obětí seznamovacího podvodu, dodržujte následující rady:

• dobře zvažte, zdali přijmete nabízené přátelství od neznámého člověka na internetu

• dávejte si pozor na sliby týkajícího se vážného vztahu, zejména s osobou ze zahraničí

• protistrana dokáže velmi citlivě působit zejména na osamělé osoby, milá slova, komplimenty, lichotky

• pachatelé jsou schovaní za identitou vzdělaného člověka např. lékaře, architekta, vojáka, různé specialisty…

• bývají rozvedení nebo vdovci a touží po vážném a harmonickém vztahu

• předstírají intenzivní zájem o vaše soukromí, vědí, co osamělá žena potřebuje

• své oběti zpracovávají sladkými slůvky několik týdnů i měsíců

• po určité době přichází se svými požadavky a to formou finanční pomoci např. na proclení cenného balíčku, na lékařské ošetření, pomoc po okradení, investice do podnikání….

Upozornění a varování !!!!

• neposílejte peníze nikomu, koho znáte pouze z virtuálního prostředí a nemůžete si ověřit jeho identitu, tito pachatelé vystupují pod falešnými profily a jejich jediným cílem je vylákat z vás nezanedbatelné finanční prostředky

• nesdílejte s nikým vaše intimní fotografie, mohou být později použity k vydírání




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker