Opilý cyklista přehlédl tažné lano a přeletěl přes cestu

Nehoda jako z kresleného filmu se stala ve čtvrtek 17. října na ulici Velká Dlážka. Šestačtyřicetiletý cyklista si pod vlivem alkoholu nevšiml tažného lana a při přejíždění přechodu do něj narazil a spadl z kola.

Ve čtvrtek odpoledne jel na jízdním kole šestačtyřicetiletý letý cyklista ve směru od centra města směrem k ulici Velká Dlážka. Před vyznačeným přechodem pro chodce nesesedl z kola, vjel na přechod a to v okamžiku, kdy po ulici Brabansko směrem k ulici Velká Dlážka jel řidič s osobním autem Citroën Jumper a táhl za sebou na tažném laně vozidlo Škoda Octavia. Cyklista si lana nevšimnul a předním kolem do něho narazil. Lano ho zastavilo a vzápětí mu dopomohlo k pádu na komunikaci.

"Muž se zvedl a naštěstí odešel po svých, aniž by si způsobil zranění. U všech tří řidičů byla provedena dechová zkouška na alkohol, která dopadla dobře pro řidiče motorových vozidel, ale u cyklisty se prokázalo, že sedl na kolo pod vlivem alkoholu, protože nadýchal 1, 00 promile. Sednout na kolo a pokračovat v jízdě mu nebylo dovoleno. Hmotná škoda byla vyčíslena na 500 korun. Nehoda je nadále v šetření," uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker