13. patro sebevrahů. V Přerově dnes vyhasl život mladého muže po skoku z panelového domu

Hrůzostrašný pohled se naskytl obyvatelům přerovského paneláku. Za oknem spatřili padající tělo muže. "Dnes krátce po 8 hod. ranní došlo v Přerově na ulici Budovatelů ke skoku mladého muže ze 13. patra panelového domu. Na místo události byla okamžitě vyslána posádka rychlé zdravotnické pomoci (RZP) z Přerova a letecké záchranné služby (LZS) Olomouc společně s dalšími složkami integrovaného záchranného systému," uvedla Zdravotnická záchranná služba Olomouckého kraje.

Přerovské "třináctipatráky" nejsou dějištěm tragédie poprvé. Dnes vyhasl život mladého člověka. Na místě zasahoval i vrtulník. Mistrovství leteckých záchranářů tentokrát nepomohlo. Zdroj foto: FB ZZSOK

Tragickou smrtí skončil život mladého člověka. Pro sebevraždu, pokud jinou příčinu smrti neurčí Policie České republiky (PČR), si vybral jeden z panelových 13-ti patrovým domům na sídlišti Budovatelů. 

Po převzetí tísňového hovoru operátorem na lince 155 však nebylo možné na místě provádět TANR (tzv. Telefonicky asistovanou resuscitaci), jelikož se volající nenacházeli přímo u pacienta, pouze zahlédli pád muže přes okno.

Nežli se k pacientovi kdokoliv ze sousedů dostal, na místě již byla přítomna posádka rychlé zdravotnické pomoci. Záchranář u muže ihned zahájil KPR (tzn. kardio-pulmonální resuscitace, pozn. redakce). Po příletu letecké záchranné služby lékař dále nepokračoval v KPR z důvodu těžkého poranění hlavy tzv. kraniotraumatu a musel tak u pacienta na místě konstatovat smrt.

"Bližší okolnosti této tragické události jsou v řešení PČR", doplnila Lucie Urbanová, tisková mluvčí Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje. 

Přerovské "třináctipatráky" nejsou dějištěm tragédie poprvé. Letos jde o již o druhý případ. První tragickou smrt sebevraždou zvolil muž 5. ledna 2021. Podle zdrojů redakce Přerovského Reje šlo o muže středního věku z Přerova. 

Některé případy však skončí dobře. Díky včasnému zásahu se podařilo rozmluvit sebevraždu "skokanovi" na jaře 2008. Tehdy zkraje března po půlnoci chtěl opět z nešťastného 13. patra skočit 32-letý muž. Policejní hlídka s ním mluvila a přesvědčila od nevratného kroku ustoupit. Muž místo v márnici skončil v péči psychiatrů. 


Záchranáři již nemohli život zachránit. Děsivý pohled byl nejen na lidské tělo zdeformované strašným pádem. Do konce života na pohled z okna nezapomenou ti obyvatelé domu, kteří padajícího muže zahlédli právě ze svého bytu. Na tragédii je dvojnásob smutné, že dnes v Přerově vyhasl mladý lidský život. Foto: FB ZZSOK



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
TV Morava
INZERCE
podlahy poker