Technické služby města Přerova pořídí dvě nová vozidla

Technické služby města Přerova (TSMP) pokračují v modernizaci svého vozového parku a letos nakoupí dvě svozová auta pro zlepšení služeb svým zákazníkům necelých 18 milionů korun. Pořídí také nové "smart" nádoby na odpad za 10 milionů korun. Navýšena bude kapacita třídící linky.

Nová auta na svoz odpadu, nádoby na odpad hlásí svůj stav a navýšení kapacity třídící linky. To jsou jedny z hlavních investic přerovských technických služeb v roce 2021. Ilustrační grafika

 Letos z prostředků ITI Olomoucké aglomerace pořídí TSMP dvě nová robotizovaná svozová auta, která budou stát 17 milionů 600 tisíc korun a budou umět svážet nové nádoby na separovaný odpad o objemu 2 nebo 3 metry krychlové.

„Tyto nádoby budou v rámci dotačního programu pořízeny městem a stát mají 10 milionů, město na ně obdrží dotaci ve výši 85 procent. Mohou být dovybaveny čipy pro evidenci, později se počítá s pořízením svozového software, který má dopomoci k optimalizaci svozových tras,“ sdělil jednatel technických služeb Bohumír Střelec (ANO).

Dále je v přípravě navýšení kapacity stávající třídicí linky o 405 tun za rok. Toto vylepšení přijde na 10 milionů 700 tisíc korun a město na modernizace dostane 85 % dotaci ze Státního fondu životního prostředí (SFŽP). 




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker