Kontejnery na jarní odpad nebudou, Přerované musí do sběrných dvorů

Velkoobjemové kontejnery na jarní odpad tentokrát nebudou v Přerově a jeho místních částech přistavovány na obvyklá stanoviště. Rovněž svoz nebezpečného odpadu z místních částí se konat nebude. Rozhodnuto tak bylo v souvislosti se současnou situací a nebezpečím nákazy.

Ilustrační foto: zdroj Technické služby města Přerova

„Původní harmonogram, nastavený na květen až červenec, letos neplatí. Máme ale otevřeny sběrné dvory v ulicích Na Hrázi a Želatovská, kam mohou Přerované odložit větší odpad,“ řekl jednatel Technických služeb města Přerova Bohumír Střelec (ANO 2011).  

Kontejnery bývají do ulic města Přerova obvykle přivezeny na začátku března – letos ale došlo ke změně, neboť areál Technických služeb města Přerova (TSMP) procházel rekonstrukcí spočívající v rozšíření sběrného dvora - a nebylo možné skloubit stavbu a zároveň třídění odpadů z kontejnerů.

Proto bylo rozhodnuto, že kontejnery budou rozvezeny na stanoviště až v květnu, do záměru ale vstoupilo bezpečnostní opatření.

Velkoobjemové kontejnery tentokrát nebudou v Přerově a jeho místních částech přistavovány na obvyklá stanoviště. Rovněž svoz nebezpečného odpadu z místních částí se konat nebude. Rozhodlo tak vedení města, a to v souvislosti se současnou situací a nebezpečím nákazy koronavirem.

Pro likvidaci nebezpečného a elektroodpadu jsou občanům k dispozici sběrné dvory v ulicích Na Hrázi a Gen. Fajtla. Objemný odpad a bioodpad lze uložit kromě sběrných dvorů i přímo na skládce v Žeravicích.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker