ČIŽP pomáhá při výrobě dezinfekčních přípravků

Experti České inspekce životního prostředí nabízí během nouzového stavu konzultace pro výrobce dezinfekčních přípravků. Obracet se na ČIŽP mohou všichni, kterých se to týká, i na nejbližší olomoucké pracoviště ČIŽP.

Aktuální informace a možnosti konzultace pro výrobu dezinfekčních přípravků na www.cizp.cz

Inspektoři České inspekce životního prostředí (ČIŽP), kteří mají v gesci chemické látky, připravili pro výrobce dezinfekčních přípravků stručný návod na jejich správné značení a nabízejí možné konzultace. „Vnímám to jako naši pomoc pro výrobce těchto, v současné době, tolik potřebných prostředků. Snažíme se tak usnadnit jim orientaci v legislativě vztahující se k chemickým látkám – biocidům,“ komentoval iniciativu ČIŽP její ředitel Erik Geuss.


Návod je určen pro výrobce dezinfekčních prostředků, kteří je uvádějí na trh. Tyto přípravky musí splňovat základní předpisy týkající se chemických směsí a biocidních přípravků. Kde lze nalézt základní požadavky na označování dezinfekčních přípravků a co na štítku (etiketě) musí být uvedeno? Podle čl. 17 Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1272/2008, o klasifikaci, označování a balení látek a směsí (nařízení CLP), musí být na každém štítku dezinfekčního přípravku, klasifikovaného jako nebezpečný, uvedeny informace jako je identifikace dodavatele, jmenovité množství směsi (přípravku) v balení, identifikátory výrobku(tj. u směsí: obchodní název nebo označení směsi a identifikace všech látek obsažených ve směsi, které přispívají ke klasifikaci směsi) a další údaje.

Veškeré další potřebné údaje najdete přehledně této stránce ČIŽP věnované podpoře výrobců dezinfekčních přípravků.


Zkušení inspektoři ČIŽP dozorující agendu chemických látek nabízejí během nouzového stavu telefonické nebo emailové konzultace povinností vztahujících se ke klasifikaci a označování dezinfekčních přípravků. Pro přerovský region je nejbližší olomoucký kontakt ČIŽP: Mgr. Veronika Koudelná, tel.: 731 405 263, veronika.koudelna@cizp.cz.


Všechny aktuální informace najdete na webu ČIŽP



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker